Ingezonden: Scheldeplein en het verkeer

We ontvingen van Marga Greuter de volgende bijdrage:

“Op de laatste voorlichtingsbijeenkomst van de Noord-Zuidlijn (in de keet op het Rai-terrein) hoorde ik dat het Scheldeplein in september (of kort daarna, dat weet je nooit) gaat veranderen in een enorme bouwput. De bomen komen ‘te vervallen’, al het verkeer moet over de ventweg, er komt waarschijnlijk geen stoplicht meer, en al het afslaande verkeer (dus ook het Rai-verkeer) moet over de ventweg voor Knijn en dan via een bocht om de werkplaats naar links. En dat twee jaar lang!

Dat er dan ook nog een Albert Heyn komt onder Knijn is erg handig voor de boodschappen maar veroorzaakt nog meer autoverkeer, wat in het licht van de bovengenoemde werkzaamheden gewoon rampzalig is. De aankondiging schijnt vorig jaar tijdens de vakantieperiode in de Echo te hebben gestaan, maar had natuurlijk per brief aan de bewoners moeten worden gemeld, zodat iedereen op de hoogte was en tijdig geprotesteerd kon worden. De timing is in ieder geval waardeloos.

De Scheldestraat is al xc3xa9xc3xa9n van de smerigste straten van Nederland, en dat wordt op die manier alleen maar erger. Tegenhouden kan waarschijnlijk niet (of wel?), maar ik roep de bewoners rond Scheldeplein / Europaplein wel op om bij de huurcommissie verlaging van het aantal omgevingspunten (en daarmee te protesteren tegen de huurverhoging) aan te vragen. Het scheelt namelijk nogal of je in de Rivierenbuurt op het Merwedeplein woont, of langs een drukke verkeersweg! De volgende voorlichtingsavond van de Noord-Zuidlijn is overigens op 22 mei om 7 uur ‘s avonds. Ik moet werken, dus ik kan helaas niet. Wie meer details wil weten over de werkzaamheden of compensatiemaatregelen, kan daar terecht. Zegt het voort.”

Tot zover Marga. Dat ziet er voor de Scheldeplein niet zo vrolijk uit. Overigens is de besluitvorming rond die Albert Heijn zelf door anderen in januari al onder de aandacht van het Stadsdeelbestuur gebracht:

Misschien kunnen de bewonders rond het Scheldeplein bij de VVD aankloppen, want de fractievoorzitter in de deelraad, Pim Hallesleben, kondigt op de VVD-website een nieuw vergaderstelsel aan:

“Wij gaan aan de slag met een nieuw vergaderstelsel, de Agora geheten; hiermee wordt beoogd het werk van de deelraad zo dicht mogelijk bij de bewoners te brengen en de raadsleden in de gelegenheid te stellen vroegtijdig zoveel mogelijk informatie te vergaren. Ook van de ambtenaren zal veel worden gevergd; zij zullen niet alleen voorstellen doen, maar zij worden ook geacht alternatieven aan te dragen.”

Misschien kunnen ze dan beginnen met het dichterbij brengen van de plannen bij de bewoners in de omgeving van het Scheldeplein. Een mooie pilot!

This entry was posted in Varia in/uit de Rivierenbuurt. Bookmark the permalink.

Leave a comment